Imputernicire pentru plecarea cu mașina în Turcia. Ce trebuie făcut?

Dacă te-ai gândit să pleci cu mașina în Turcia, fără să fii proprietarul mașinii, atunci trebuie să iei în calcul faptul că ai nevoie un document justificativ din care să reiasă acordul proprietarului de a conduce mașina lui. Acest document poate lua una dintre următoarele forme:

  1. Contract de comodat făcut la notar, variantă pentru care se optează de regulă atunci când o persoană fizică încredințează mașina unei alte persoane fizice.
  2. Împuternicire de la firma de leasing, dacă mașina este în proprietatea unei firme de leasing.
  3. Împuternicire sub semnătură privată, variantă care se potrivește atunci când mașina este înscrisă pe firmă. În acest caz este necesară o împuternicire doar cu ștampila firmei și semnătura administratorului, prin care se menționează faptul că un anume X poate circula cu autoturismul (detalii despre autovehicul), în țara Y într-o anumită perioadă. Nu există un format anume, important este să se specifice detaliile: societății care împuternicește, persoanei care va circula cu mașina, detaliile autovehiculului, țara și perioada călătoriei.

Dupa ce ai parcurs una dintre variantele de mai sus, împuternicirea ar trebui tradusă, urmând ca ulterior să primească o formă autentică.

Știu că de multe ori, cei care au plecat în Turcia cu toate actele în regulă, s-a întâmplat ca vameșul nici să nu întrebe de procură. Sau, să aibă procura doar tradusă, fără legalizare și din nou să fie în regulă. Există situații și situații, vameși și vameși, zile și zile, însă personal nu aș risca să fac atâția kilometri și să fiu întoarsă de la vamă, cu concediul ratat.

Revenind la procură, următorul pas constă în traducerea acesteia în limba turcă. După ce traducerea este efectuată, aceasta trebuie legalizată, iar pe legalizare trebuie aplicată apostila de la Haga.

Procedura completă este aceasta: efectuarea procurii, traducerea, legalizarea şi apoi apostilarea acesteia.

 

Dacă vreţi să apelaţi la biroul nostru de traduceri, ne găsiţi pe Calea Moşilor la numărul 203 (aproape de intersecţia Moşilor cu Eminescu/ Dacia). Sunaţi la 0734171237, trimiteţi e-mail la office@servicii-traduceri.ro dacă aveţi nevoie de mai multe detalii.

Cristina Ciocoiu

Share This:

Be the first to comment on "Imputernicire pentru plecarea cu mașina în Turcia. Ce trebuie făcut?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*